SBU logo

KSS Medlemssektion

Här hittar du information om medlemsskap, avgifter, tidningen REGATTA , Frihamnsordningen mm

Till oss kan du vända dig med de flesta frågor

Verksamheten i KSS bygger på ideella arbetsinsatser och därför behöver du som medlem delta efter bästa förmåga.

Vi kommer alltid göra vårt yttersta för att hjälpa till, men det är en bra start för dig som medlem att själv läsa på vår hemsida vad man kan få hjälp med eller hur man går till väga.

Hjälp oss att hålla våra register uppdaterade med korrekta kontaktuppgifter, båtinnehav med mera. Har KSS korrekta uppgifter om dig som medlem missar du ingen viktigt information. Du får dessutom korrekta fakturor och en påminnelse om när det är dags att gå nattvakt.

Behöver du ändra på något som till exempel ändring av båt, ny mejladress, försäljning av båtskjul etcetera,  logga in på medlemsportalen Portnet eller kontakta kansliet.

Via mejl till  Kansliet kan du få hjälp med :

  • svar på dina frågor som rör ditt medlemskap. För ansökan om medlemskap klicka här.
  • hämta ut nycklar och nyckeltaggar
  • köpa vimplar, dekaler m.m. För prislista klicka här.
  • se och prova delar av kollektionen som vi har till försäljning
  • få frihamnsintyg med dekal och närmare information om frihamnsförordningen
  • anmäla en planerad försäljning av båtskjul
  • ställa dig i kö för ett nätförråd eller presenningsskjul
  • anmäla byte av båt, adress, telefonnummer, e-postadress m.m.
  • säga upp ditt medlemskap
  • Önskemål om tilldelning, byte, uthyrning eller uppsägning av bryggplats eller vinteruppställningsplats

Frihamnsordningen

KSS är medlem i frihamnsordningen

Frihamnsordningen kom till från början som en överenskommelse mellan danska klubbhamnar så att medlemmar i klubbarna kunde ”byta” båtplatser med varandra och under seglatserna ligga några dygn i varandras hamnar som ”gäster” utan att betala hamnavgift. Rörelsen växte och allt fler klubbar ville vara med. Eftersom många danska båtar seglade i svenska och tyska vatten och vice versa spreds idén.

I dag är en rad fritidsbåtshamnar, klubbar, båtlag och andra sammanslutningar i Danmark, Tyskland, Sverige och Norge anslutna till Frihamnsordningen så att gästande båtar kan besöka varandras hamnar upp till tre dygn med reducerad avgift. En översikt över de anslutna hamnarna hittar du på http://www.frihavne.com och gällande regler på Frihavn.dk.
Dessa tillhandahålls även på KSS kansli.

KSS betalar en avgift vilket innebär att du som medlem kan utnyttja möjligheten att ligga upp till tre nätter med reducerad avgift när du besöker en annan hamn som är ansluten till Frihamnsordningen. För vistelse därutöver utgår normal taxa. KSS tar ut en administrativ kostnad på 50:- för framtagning av intyget.

Den medföljande FH-dekalen ska placeras på båten så att den är lätt synlig för hamnpersonalen. Observera att frihamnsordningen gäller endast för medlemmar.

När du seglar iväg på semester ska du sätta upp en grön skylt på bryggan vid din båtplats – gärna med datum för din återkomst – för att markera att den är ledig.

Ni som vet med er att ni ska till områden där det finns hamnar som ingår i frihamnsordningen kan komma in på kansliet och få intyget.

REGATTA

REGATTA är ett digitalt utskick till alla medlemmar i samma format som nyhetsbrevet. I REGATTA presenteras kortare artiklar om resor, händelser, aktuella ämnen eller liknade. Kontakta KSS kansli via e-post på kansli@kdss.se om du har frågor eller vill skriva en artikel.

 

Läs REGATTA april 2023 REGATTA juni 2023 REGATTA sept 2023

 

Läs REGATTA okt 2023 Läs REGATTA jan 2024

 

Regatta

Regatta är KSS tidigare klubbtidning som från 2023 är ersatt av en digitalt REGATTA med olika tema i samma format som nyhetsbrevet. Kontakta redaktionen via e-post på regatta@kdss.se eller hör av dig till KSS kansli.

Läs gärna några av våra tidigare nummer.


Läs Regatta 2022 Läs Regatta 2021 Läs Regatta 2020

 

Läs Regatta 2019 Läs Regatta 2018 Läs Regatta 2017